07-22-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kendini Görme Biçimleri
Kendini bilen Allah’ı bilir diye bir söz var Kendini bilmek farkında olmaktır, yani farkındalık kavramının tanımı bizim kültürümüzde binlerce yıl öncesinden yapılmış zaten Kendini bilen, sınırlarını bilir, kendini bilen AN’da yaşar, kendini bilen haddini bilir
Dediğimi gibi, bizler aslında tam anlamıyla özgür değiliz Çünkü davranışlarımızın farkına varamıyoruz Özgür değiliz çünkü, verdiğimiz tepkiler otomatik olarak gerçekleşiyor İşte tam burada farkındalık kavramı devreye giriyor Bize yaşadığınızın farkına varın, tepkilerinizi fark ederek verin, GAFLETE düşmeyin diyor Kısacası hayatın dizginlerini elinize alın diyor Fakında olmaya başladıkça, yeni bir enerjinin doğduğunu hissederiz
‘AN’ dediğimiz kavram çok önemlidir Çünkü hayat ‘AN’da yaşanır Ne gelecekte yaşayabiliriz, ne de geçmişte Elimizde olan tek şey sadece ve sadece şu ‘AN’ dır Şu ‘AN’ ihtiyacım olan tek şey oksijen Bazen derin bir nefes alıyorum ve yaşadığımı; ‘AN’da kalıp kalmadığımı hissetmeye çalışıyorum, fark etmeye çalışıyorum
Çoğu zaman; “görmedim”, “dikkat etmedim”, “var mıydı?”, “Aa öyle mi hatırlayamadım” gibi cümleler kullanıyoruz Bu cümleleri ne kadar sık kullanırsak, farkındalıktan da o kadar uzaklaşıyoruz İnsanları dinlemiyoruz, dinlesek de anlamıyoruz, anlasak ne dediklerini bir süre kısa bir sonra unutuyoruz Çünkü karşımızdaki insan bir şeyler anlatırken biz ‘AN’da olmadığımız için, aklımız kim bilir dünyanın neresinde hangi problemle uğraşıyor
|
|
|
|