Konu
:
Balbadem Helvası (Osmanlı)
Yalnız Mesajı Göster
Balbadem Helvası (Osmanlı)
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balbadem Helvası (Osmanlı)
6-8 Kişilik Gerekli malzeme:
Yarım kg iri irmik
1 paket (250 gr) margarin
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt
Balbadem için:
1 su bardağı soyulmuş badem
2 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı su
Sütü tencereye alıp 1
5 bardak tozşeker ilave edin ve orta ateşte kaynatıp ılınmaya bırakın
Margarini derin bir tencerede eritip irmiği ilave edin
Devamlı karıştırarak kavurun
İrmiğin rengi koyulaşınca şekerli ılık sütü azar azar dökerek ekleyin
Topaklanmaması için ara vermeden hızlı karıştırarak sütü irmiğe yedirin
Kalan tozşekeri ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin
Ateşten alıp üzerine kağıt havlu ile örterek en az 1 saat demlenmeye bırakın
Bademleri tozşeker ve su ile birlikte teflon tavada pişirin
Karamel kıvamını alınca ateşten alın
Birbirine yapışmaması için çatalla ayırıp pişmiş helvaya ekleyip harmanlayın
Ilık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul