Konu
:
Kunta Kinte:
Yalnız Mesajı Göster
Kunta Kinte:
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kunta Kinte:
Kunta Kinte:
Malzemeler:
* yarım litreden biraz fazla süt
* 125gr tereyağı
* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
* 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
1
Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın
3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin
2
Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın
Geriye kalana kekunu ekleyin
İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın
175C fırında pişirin
3
Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin
Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin
4
Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul