Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soslu Baget

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soslu Baget




Malzemeler:

14 adet tavuk baget

3 dis sarimsak

3 yemek kasigi yogurt

1 bucuk yemek kasigi domates salcasi

3 yemek kasigi zeytinyagi

kekik, karabiber, kirmizi tozbiber, biberiye(arzuya gore), tuz


Yapilisi:


1 Buyukce bir tencereye yagi,yogurdu ve salcayi koyup karistirin

2 Sarimsaklari ince kiyip, veya havanda dovup ilave edin

3 Baharatlari ve tuzuda koyup karistirin

4 Sosa bagetleri dokup iyive karistirarak butun sosu tavuklara yedirin (isterseniz once tavuklari derilerinden ayirip daha az yagli hale getirebilirsiniz)

5 Tencerenin kapagini kapatip buzdolabinda en az 2-4 saat kadar marine olmaya birakin

6 Kenarlari genis firin tepsinize tavuklari yanyana dizin Ustune 1 bardak kadar sicak su ilave edin Ustunu aluminyum folyo ile kaplayin

7 200C (400F) derecede 30-40 dakika kapali olarak pisirin

8 Daha sonra folyoyu alip ustu iyive kizarip icinin pistiginden emin olana kadar pisirmeye devam edin (yaklasik 20-30 dakika daha)

Alıntı Yaparak Cevapla