Konu
:
Fırında Soslu Baget
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Soslu Baget
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Soslu Baget
Malzemeler:
14 adet tavuk baget
3 dis sarimsak
3 yemek kasigi yogurt
1 bucuk yemek kasigi domates salcasi
3 yemek kasigi zeytinyagi
kekik, karabiber, kirmizi tozbiber, biberiye(arzuya gore), tuz
Yapilisi:
1
Buyukce bir tencereye yagi,yogurdu ve salcayi koyup karistirin
2
Sarimsaklari ince kiyip, veya havanda dovup ilave edin
3
Baharatlari ve tuzuda koyup karistirin
4
Sosa bagetleri dokup iyive karistirarak butun sosu tavuklara yedirin
(isterseniz once tavuklari derilerinden ayirip daha az yagli hale getirebilirsiniz)
5
Tencerenin kapagini kapatip buzdolabinda en az 2-4 saat kadar marine olmaya birakin
6
Kenarlari genis firin tepsinize tavuklari yanyana dizin
Ustune 1 bardak kadar sicak su ilave edin
Ustunu aluminyum folyo ile kaplayin
7
200C (400F) derecede 30-40 dakika kapali olarak pisirin
8
Daha sonra folyoyu alip ustu iyive kizarip icinin pistiginden emin olana kadar pisirmeye devam edin
(yaklasik 20-30 dakika daha)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul