Yalnız Mesajı Göster

** Şinitsel ( Tavuk Kizartmasi )

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

** Şinitsel ( Tavuk Kizartmasi )




* İçindekiler:


*

MALZEMELER:

750 gr göğüs bonfile &#40 kemiksiz tavuk eti &#41

2 yumurta

3 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı galeta unu

Tuz, karabiber

Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:


*

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini ince bir tabaka halinde kesin yada dövün

Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin

Bir tabağa unu koyun

Diğer tabağa galeta ununu koyun

Başka bir tabağada yumurtaları kırın ve çırpın

Tavaya yağı alın ve kızdırın

Etleri sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, sonrada galeta ununa bulayın

Etleri kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alın

İnce ince dilimleyip, servis edin

AFİYETLER OLSUN



Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla