Yalnız Mesajı Göster

Lezzet Sırları

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzet Sırları




karnım acıktı walla arkadaşlar


ÇÖREKOTU: Pişirmeden önce çöreklerin, ekmeklerin üzerine serpilir, hoş bir görüntü ve lezzet verir


KİŞNİŞ: Bazı soğanlı yemeklerde, ekmeklere, bisküvilere ve meyve kompostolarına arzuya göre katılabilir


MAYDANOZ: Tatlılar hariç, her türlü yemeğe istenilen miktarda konulabilir Yaprakları bol miktarda C vitamini taşır


FESLEĞEN: Çorba, domatesli soslar, kuzu, dana, balıketleri, lahanalı yemekler ve yeşil salatalara lezzet vermek için kullanılır


TERE: Genellikle çiğ olarak salatalara katılır Kendine özgü hoş bir lezzeti vardır İştah açar ve hazmı kolaylaştırır


YENİBAHAR: Bazı sıvıyağ ile hazırlanan dolmalarda ve sıcak yemeklerde orzuya göre kullanılır


SUSAM: Özellikle hamur işleri ve tatlılarda kullanılır Hem görünümü güzelleştirir hem de lezzet katar


KIRMIZIBİBER: Her türlü yemeğe tat ve renk verir Acı ve taze biberler kurutularak hazırlanır Arzuya göre kullanılır


ZENCEFİL: Özel soslu yemeklere lezzet katması için kullanılır Hoş bir tat ve koku katar


ASPİR: Bazı pilav, sebze ve salata çeşitlerinde kullanılır Değişik bir lezzet ve kokuya sahiptir

Alıntı Yaparak Cevapla