07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzet Sırları
karnım acıktı walla arkadaşlar
ÇÖREKOTU: Pişirmeden önce çöreklerin, ekmeklerin üzerine serpilir, hoş bir görüntü ve lezzet verir
KİŞNİŞ: Bazı soğanlı yemeklerde, ekmeklere, bisküvilere ve meyve kompostolarına arzuya göre katılabilir
MAYDANOZ: Tatlılar hariç, her türlü yemeğe istenilen miktarda konulabilir Yaprakları bol miktarda C vitamini taşır
FESLEĞEN: Çorba, domatesli soslar, kuzu, dana, balıketleri, lahanalı yemekler ve yeşil salatalara lezzet vermek için kullanılır
TERE: Genellikle çiğ olarak salatalara katılır Kendine özgü hoş bir lezzeti vardır İştah açar ve hazmı kolaylaştırır
YENİBAHAR: Bazı sıvıyağ ile hazırlanan dolmalarda ve sıcak yemeklerde orzuya göre kullanılır
SUSAM: Özellikle hamur işleri ve tatlılarda kullanılır Hem görünümü güzelleştirir hem de lezzet katar
KIRMIZIBİBER: Her türlü yemeğe tat ve renk verir Acı ve taze biberler kurutularak hazırlanır Arzuya göre kullanılır
ZENCEFİL: Özel soslu yemeklere lezzet katması için kullanılır Hoş bir tat ve koku katar
ASPİR: Bazı pilav, sebze ve salata çeşitlerinde kullanılır Değişik bir lezzet ve kokuya sahiptir
|
|
|