Konu
:
Sığır Sokumu Roti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Sokumu Roti Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Sokumu Roti Tarifi
Malzemeler :
4 kişilik
1 adet sığır sokumu
3 kahve fincanı rafine yağı
tuz
bir tutam karabiber
1 adet parmak büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış havuç
¼ küçük kereviz
1 küçük soğan
1 tutam kekik
1 çay fincanı et suyu
2 kahve fincanı beyaz şarap
Yapılışı :
Sokum Roti orta pişmiş kanlı olarak yenir, ancak kanlı et yemeyenler fazla pişirebilirler
Sokumu tuzlayıp biberleyin
Küçük kalın dipli bir tepsiye veya kasrola rafine yağını koyup kızdırıp sokumu ilave edin
Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek 8'er dakika alt üst pişirip sebzeleri ve kekiği karıştırıp üzerine ve kenarlarına serpip 2'şer dakika daha alt üst pişirin ve fırından çıkarın
Eti bir kaba çıkarıp yağını süzgece boşaltın
Yağı döküp sebzeleri tekrar tepsiye döküp beyaz şarabı ilave edin
1-2 dakika ağır ateşte kaynatıp et suyunu ilave edin
Birkaç dakika kaynatıp süzdürün
, eti dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul