Yalnız Mesajı Göster

Havuç Çorbası Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Çorbası Tarifi









Malzemeler :



Yarım kilo körpe havuç
2 adet patates
1 baş soğan
2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ
6 bardak su
Yeterince tuz
Tatlı kaşığının ucuyla karabiber
Krema (isteğe göre)



Yapılışı :



Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir Daha sonra üzerine su ilave edilir 15-20 dakika pişirilir Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur


AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla