Yalnız Mesajı Göster

Sazak Pilavı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sazak Pilavı Tarifi









Malzemeler :



100 gr ciğer
3 su bardağı su
4 adet yeşil soğan
bir tutam taze nane
2 su bardağı pirinç
1 çay firıcanı Antep fıstığı
et suyu
tuz, karabiber



Yapılışı :



Pirinci tuzlu suda onbeş dakika ıslatın Bir tencerede yağı eritip minik minik doğranmış ciğerleri kavurun Pirinci süzüp, ilave edin On dakika kavuıun Doğranmış soğan, nane,fısıtk, tuz ve karabiberi
karıştırın 3-4 dakika daha kavurup, suyunu ilave edin Pirinç suyunu çekene kadar pişirin Dinlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla