Yalnız Mesajı Göster

Somerset Tavuğu Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somerset Tavuğu Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı kolza yağı
• 4 parça tavuk, derili
• 15 g/ ½ oz tereyağı
• 2?3 kereviz sapı, iri doğranmış
• 1 büyük soğan, iri doğranmış
• 2 yemek kaşığı sade un
• Bir tutam hardal tozu
• 450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu
• 450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan *****lü bir içecek(dry cider)
• 500 g/1 lb havuç, iri doğranmış
• 1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi)
• Tuz ve biber
• Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için







Tarif
Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin Uzun dar bir kaşıkla alın ve bir tabağın içerisine koyup kenara ayırın

Alıntı Yaparak Cevapla