Konu
:
İspanaklı Peynirli Kabak
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Peynirli Kabak
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Peynirli Kabak
Malzemeler:
1 kilo kabak
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı kıyılmış ıspanak
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı rende parmesan veya gravyer yada kaşar peyniri
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirme Süresi:
30 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Kabakları ayıklayıp rendeleyiniz
Üzerine tuz serpiniz ve süzgeçte 1 saat bekletiniz
Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz
Zeytinyağını koyunuz
Kızgın yağda rendelenmiş soğanları ve ezilmiş sarımsak dişini karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurunuz
Tavaya suyu sıkılmış kabakları ve yıkanmış kıyılmış ıspanakları katınız
Tüm malzemeyi karıştırarak 5-6 dakika kavurunuz ve soğumaya bırakınız
Büyük bir çukur kapta yumurtaları tuz ve karabiberlerle çırpınız
Rende peynirin yarısı ile maydonozları ekleyip tüm malzemeyi karıştırınız
Karışımı yağlanmış fırın kabına dökünüz
Üzerine bir kahve fincanı zeytinyağı ile ekmek kırıntılarını gezdiriniz
Fırın kabını önceden ısıtılmış Bosch fırınınıza veriniz
Yaklaşık 25-30 dakika sonra fırın kabını alınız
Karışım üzerine kalan ikinci yarı peynirleri gezdiriniz
Tekrar fırına veriniz
Peynirler eriyince kabı fırından alınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul