Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Çılbır Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Çılbır Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 750 g ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
• 60 g (4 çorba k) Sana
• 1 1/2 çay k tuz, taze çekilmiş
• Karabiber
• 5 yumurta
• 1 1/4 litre (5 su bardağı) su
• 125 ml (1/2 su bardağı) sirke
• 300 g yoğurt sosu
• 1 çay k kırmızı biber







Tarif
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın Üzerinden soğuk su geçirin Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün Bir başka tencereye Sana`nın 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın 1/2 çay k tuz ve biberini katın Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla