Konu
:
Armut Köpüğü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armut Köpüğü Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Köpüğü Tarifi
Malzemeler :
3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
6 Kişilik
Yapılışı :
Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın
Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin
Limon ya da portakalın kabuğunu katın
Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın
Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın
Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin
Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin
Bu karışımı, hazırladığınız kremaya karıştırın
Elde edilen karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın
İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul