Yalnız Mesajı Göster

Patates Şato Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Şato Tarifi









Malzemeler :



5 kişilik
1 kg patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz


Yapılışı :



Patateslerin küçüklerini dörde, orta boylarını altıya ve en büyüklerini de sekize bölün Kabuklarını soyun Köşeli kısımlarını keserek düzeltin Patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalı Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp süzdürün Bir tepsiye koyun üzerine sıvı yağını koyun, tuzu serpip ortadan daha hızlı fırında yumuşak hale gelinceye kadar 9 dakika pişirin Pişerken zaman zaman bir palet yardımıyla patatesleri alt üst çevirin Servis ederken az kızarmış tereyağında bir dakika soteleyin öyle servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla