Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünü Krepleri Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünü Krepleri Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 150 g ayıklanmış karides
• 150 g tarak
• 150 g beyaz balık filetosu
• 1 yumurta 1/2 limonun suyu
• 50 g kıyılmış maydanoz
• 125 g püre haline getirilmiş patates
• Tuz ve karabiber
• 1,5 litre sıvı yağ
Zencefilli Sos:
• 125 g yoğurt
• 2 çorba kaşığı kr







Tarif
Deniz ürünlerini ve balıkları Rondo`da püre haline getirin Yumurta, limon suyu, maydanoz ve püre haline getirilmiş patates ile karıştırın Tuz ve karabiberi ekleyin 8 adet 25 cm kalınlığında yuvarlak krep şeklini verin Krepleri, arada çevirerek, kızgın yağda Thermospot tavada 5 - 6 dakika kızartın Süzüldükten sonra zencefil sosuyla servis yapın Zencefil Sosu: Tüm malzemeyi pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar iyice karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla