Konu
:
Zabaglione Soslu Taze Meyveler
Yalnız Mesajı Göster
Zabaglione Soslu Taze Meyveler
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zabaglione Soslu Taze Meyveler
Malzemeler:
300 gr çilek
300 gr frambuaz taze veya donuk
3 adet yumurta sarısı
85 gr toz şeker
60 ml beyaz şarap
90 ml krema çırpılmış
Servisi İçin: 5-6 adet nane yaprağı veya filizi (taze), 120 gr pudra şekeri
Kullanılacak Malzemeler: 4 adet alüminyum sufle kabı
Pişirme Süresi:
30 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
4 ufak ramekin veya pyrexin içine yarıya gelecek kadar yıkanmış, temizlenmiş ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin
Bir tencerenin yarısına kadar su koyun ve kaynaması için bırakın
Kaynamaya başlar başlamaz altını kısın
Bir kasenin içine yumurta sarılarını, şekeri ve şarabı koyun ve ateşin üzerindeki suyun buharının üzerinde malzemeleri çırpmaya başlayın
Kasenin sıcak suyla doğrudan temas etmemesine dikkat edin
Hızlı hızlı çırpmaya devam edin
Sabayon sosu ?köpüklenip kabarmaya başladığı zaman ateşten alın ve 2-3 dakika soğumaya bırakın
Bu arada makinada kremayı çırpın ve sabayon sos ile hava kabarcıklarını bozmayacak bir şekilde karıştırın
Tek kişilik meyve dolu kapların içine sosu ekleyin, buzdolabına koyun en az 1 saat dondurun
Bir ufak tabağın içine kaseleri oturtun, bir yanını nane ile süsleyin ve tabağın etrafına pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul