Konu
:
Milföylü Salepli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Salepli Turta
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Salepli Turta
Malzemeler:
3 Su Bardağı Hazır Sahlep
10 Adet Milföy Hamuru
3 Çorba Kaşığı İrmik
3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Pişirme Süresi:
45 dakika
8 Kişilik
Hazırlanışı:
25-28 cm
çapındaki tart kalıbını yağlayın
6 adet milföy hamurunu birlikte yoğurup, kalıbın kenarlarına 1
5-2 cm
çıkacak şekilde yayın
Ayrı bir tencerede hazır sahlep ve irmiği karıştırarak pişirin
Pişirdiğiniz sahlepli karışımı hamurun içine boşaltıp, hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin
175 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine toz şeker serpin, servis sırasında arzunuza göre pudra şekeri de ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul