Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Salepli Turta

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Salepli Turta




Malzemeler:

3 Su Bardağı Hazır Sahlep

10 Adet Milföy Hamuru

3 Çorba Kaşığı İrmik

3 Çorba Kaşığı Toz Şeker

















Pişirme Süresi:

45 dakika

8 Kişilik







Hazırlanışı:

25-28 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın 6 adet milföy hamurunu birlikte yoğurup, kalıbın kenarlarına 15-2 cm çıkacak şekilde yayın Ayrı bir tencerede hazır sahlep ve irmiği karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz sahlepli karışımı hamurun içine boşaltıp, hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin

175 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine toz şeker serpin, servis sırasında arzunuza göre pudra şekeri de ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla