Konu
:
Kalamar Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Dolması Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Dolması Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 4 tane orta boy ya da;8 tane küçük kalamar
• 2 çay kaşığı çam fıstğı
• 1 çay kaşığı maydanoz
• 1 küçük soğan
• 4 çay kaşığı zeytin yağı
• 3 diş sarımsak
• 100 gr çekirdekleri çıkarılmış ? yeşil zeytin
• Un
• Sos İçin:
• 100 ml zeytin yağı
• 1 büyük soğan
• 3 diş sarımsak
• 1/2 kg kabukları soyulmuş domates
• 1 çay kaşığı şeker
• Tuz
Tarif
Kalamarları temizleyin ve de parçalanmamasına dikkat edin
Dokunaçları temizleyin
Çam fıstıklarını ezip, maydanoz ekleyerek harç kıvamına getirin
Fırın tepsisini yağlayıp ısıtın
Sarımsak ve soğanı ayrı bir tavada renkleri altın rengine ulaşıncaya kadar kavurun, dokunaçları ve soğanı ekleyerek tepsiye serin
Son olarak da çam fıstıklı harcımızı bu karışıma ekleyin ve hafif ateşte az bir miktar tuz serperek 5 dakika kavurun
Kalamarları bu karışım ile doldurun ve bie kürdan ile kalamarları kapayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul