07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Şiş Tarifi
[/b]
Malzemeler
• Yarım kg kuşbaşı,
• 2 adet sivribiber,
• 2 adet domates,
• 1 adet soğan,
• 1 tatlı kaşığı domates salçası,
• 1 kase yoğurt,
• 1 adet pide,
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ,
• 2 çorba kaşığı tereyağ,
• Yarım limon suyu,
• Karabiber, tuz,
• Kırmızıbiber
Tarif
Etleri,soğan suyu,limon suyu ve zeytinyağında 1 gece beklettikten sonra kızgın tavada 10 dk kadar pişirin Bu sırada pideleri fırın tepsisine diin Pidelerin üzerine et suyunu gezdirin Bir kapta yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine dökün Salçayı sulandırıp içine baharatları ilave edin Domatesleri,biberleri ve maydonozu küçük küçük doğrayıp ekleyin Etleri pidelerin üzerine koyup 10 dk kadar pişmeye bırakın
|
|
|