Konu
:
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 500 gr
kuru barbunya fasulyesi
• 1 adet büyük soğan
• 1 adet büyük domates
• 2 diş sarmısak (isteğe bağlı)
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1/2 demet maydanoz
Tarif
Kuru barbunya fasulyesini bir gece soğuk suda bekletin
Ertesi sabah 5 - 10 dakika kaynar suda haşlayın ve çalkaladıktan sonra süzün
Soğan, domates ve havucu küp şeklinde doğrayın
Bir tencereye zeytinyağını, soğanı, domatesi, tuzu, toz şekeri koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun
Haşlanmış barbunyayı, havuçu ve sarmısağı da tencereye ilave edin
2 su bardağı su ilave edin
Barbunya yumuşayıncaya kadar pişirin
Zeytinyağlı barbunyanın üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul