Konu
:
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 8 adet orta boy enginar
• 1 çorba kasigi un
• 1 limon suyu
• 4 bardak su
• 1 tatli kasigi tuz
• 1 büyük domates
• 1,5 su bardagi pirinç
• 1 çay bardagi zeytinyagi
• 3 adet orta boy sogan
• 1 çorba kasigi dolmalik fistik
• 1`er tatli kasigi tuz, karabiber, yenibahar ve nane
• 3 su bardagi su
• Yarim demet dereotu
Tarif
Orta boy bir encereye un, limon suyu, su ve tuz koyup ara sira karistirarak kaynatin
Enginarlari kaynar suda 5 dakika haslayip çikarin ve tepsiye yerlestirin
Kaynama suyunu saklayin
Içi için pirinci ayiklayip tuzlu sicak suda yarim saat bekletin
Bol suda birkaç defa yikayip süzün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul