Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 8 adet orta boy enginar
• 1 çorba kasigi un
• 1 limon suyu
• 4 bardak su
• 1 tatli kasigi tuz
• 1 büyük domates
• 1,5 su bardagi pirinç
• 1 çay bardagi zeytinyagi
• 3 adet orta boy sogan
• 1 çorba kasigi dolmalik fistik
• 1`er tatli kasigi tuz, karabiber, yenibahar ve nane
• 3 su bardagi su
• Yarim demet dereotu







Tarif
Orta boy bir encereye un, limon suyu, su ve tuz koyup ara sira karistirarak kaynatin Enginarlari kaynar suda 5 dakika haslayip çikarin ve tepsiye yerlestirin Kaynama suyunu saklayin Içi için pirinci ayiklayip tuzlu sicak suda yarim saat bekletin Bol suda birkaç defa yikayip süzün

Alıntı Yaparak Cevapla