Konu
:
Patlıcan Karnıyarık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Karnıyarık Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Karnıyarık Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 kg
orta boy kemer patlıcan
• 1/2 kg
kıyma
• 1 büyük baş soğan (ince kıyılmış)
• 1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates
• 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
• 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
• Tuz,karabiber
• Sıvı yağ
Tarif
Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulur
Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atılır
Sıvı yağı tavada kızdırılır
Alacalı soyulmuş patlıcanlar tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartılır
Kızaran patlıcanlar bir kaba alınır
Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir
Bu harç karıştırılır , patlıcanlar çizik atılan yerlerinden ortalarını harç koymak için aralanır ve yapılan harçla doldurulur
Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir
Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul