Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Karnıyarık Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Karnıyarık Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg orta boy kemer patlıcan
• 1/2 kg kıyma
• 1 büyük baş soğan (ince kıyılmış)
• 1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates
• 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
• 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
• Tuz,karabiber
• Sıvı yağ







Tarif
Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulurÜzerlerine boylamasına derin bir çizik atılırSıvı yağı tavada kızdırılır Alacalı soyulmuş patlıcanlar tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartılır Kızaran patlıcanlar bir kaba alınır
Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir Bu harç karıştırılır , patlıcanlar çizik atılan yerlerinden ortalarını harç koymak için aralanır ve yapılan harçla doldurulur
Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla