Konu
:
Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 kg piyale unu
• 2 yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 yemek kaşığı sirke
• Biraz tuz
Tav yağı;
• 1?1,5 lt sıvı yağ
• 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu;
• 3 kg tozşeker
üstünü geçecek kadar su
• 1 limon
Açmak için;
• 1 kg un
• 500 gr ev nişastası
İÇİNE;
• 300?500 gr ceviz içi
( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir
)
Tarif
1
Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
İyice yoğurup özleştirin
Nemli bir bezin altında yarım saat bekletin
Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul