Yalnız Mesajı Göster

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg piyale unu
• 2 yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 yemek kaşığı sirke
• Biraz tuz
Tav yağı;
• 1?1,5 lt sıvı yağ
• 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu;
• 3 kg tozşeker
üstünü geçecek kadar su
• 1 limon
Açmak için;
• 1 kg un
• 500 gr ev nişastası
İÇİNE;
• 300?500 gr ceviz içi
( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir)







Tarif
1 Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın İyice yoğurup özleştirinNemli bir bezin altında yarım saat bekletin Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla