Konu
:
Fransız Usulü Dana Haşlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Usulü Dana Haşlama Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Usulü Dana Haşlama Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 750 g dana sokum
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 250 g (1 iri) kereviz
• 250 g (5 küçük) soğan
• 250 g (1 orta boy) havuç
• 5 yaprak beyaz lahana
• 250 g (1 orta boy) pırasa
• 250 g şalgam (isteğe bağlı)
Tarif
Ön hazırlık olarak kereviz ve şalgamın kabuklarını soyıın ve iri parçalar halinde doğrayın; soğanı ve pırasayı ayıklayın ve her ikisini de yine iri parçalar halinde doğrayın; havucu kazıyıp 5-6 eşit parça olacak biçimde kesin; lahananın dış yapraklarını iri parçalar halinde kesin
Eti bir tencereye koyun
Üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin
Harlı ateşte bir taşım kaynatın
Tencereyi ateşten alıp, eti süzgece aktarın ve soğuk suya tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul