Konu
:
Mantarlı Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kuzu Eti
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kuzu Eti
Malzemeler:
1 kg
kuzu eti
500 gr
mantar
25 gr
tereyağı
250 ml
krema
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Eti tuzlayıp biber serpin, ardından zeytinyağı ile yağlayın
Dört kaşık zeytinyağı ilavesiyle 200 derecelik fırında 1 saat pişirin
Soğumaya bırakın
Bir kapta bir bardak sıcak su, krema ve 100 gram kıyılmış ve temizlenmiş mantarı karıştırın
15 dakika pişirin
Diğer yanda, kalan mantarları ince ince kıydıktan sonra tereyağıyla birlikte harlı ateşte pişirin
Sarımsakları, tuz ve biberi ilave edin
15 dakika daha pişirdikten sonra kıyılmış maydanozu da katın, sarımsakları çıkarın
Servis tabağına dilimlenmiş kuzu etini yerleştirip üzerine mantar sosunu dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul