Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Kuzu Eti

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Kuzu Eti




Malzemeler:

1 kg kuzu eti

500 gr mantar

25 gr tereyağı

250 ml krema

1 demet maydanoz

2 diş sarımsak

zeytinyağı

tuz

karabiber
















Pişirme Süresi:

30 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Eti tuzlayıp biber serpin, ardından zeytinyağı ile yağlayın Dört kaşık zeytinyağı ilavesiyle 200 derecelik fırında 1 saat pişirin Soğumaya bırakın Bir kapta bir bardak sıcak su, krema ve 100 gram kıyılmış ve temizlenmiş mantarı karıştırın 15 dakika pişirin Diğer yanda, kalan mantarları ince ince kıydıktan sonra tereyağıyla birlikte harlı ateşte pişirin Sarımsakları, tuz ve biberi ilave edin 15 dakika daha pişirdikten sonra kıyılmış maydanozu da katın, sarımsakları çıkarın Servis tabağına dilimlenmiş kuzu etini yerleştirip üzerine mantar sosunu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla