Konu
:
Çemen ( Muhammara )
Yalnız Mesajı Göster
Çemen ( Muhammara )
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çemen ( Muhammara )
* İçindekiler:
1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
5 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı biber salçası
3 Diş eizlmiş sarımsak
Bir su bardağı çemen tozu (poy) olmazsa olmaz
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Şeker kaşığı karabiber
1 Şeker kaşığı kırmızı pul biber
3 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Efendim "bune bee bildiğimiz salça" demeyin Benim yöremin insanı bilir çemeni Öncelikle şunu belirteyim çemenin sayısız farklı tarifi vardır bizim yörede bile ufacık bir yer olmasına karşın her ailenin farklı bir çemen yapma şekli vardır
<br style="font-style: italic">Muhammara ise çemenin Gaziantep yöresindeki adıdır
Yapılışı çok basittir bütün malzemeleri bir kaba koyun ve iyice karıştırın
Sonra ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bir gün dinlendirin
Kahvaltıda ekmek arası veya üzeri )) veya tavada tereyağ ile kavurduktan sonra yumurta kırarak afiyetle yenebilir
Babannem çemeni yaparken içine birazcık su koyar iyice karıştırır sonra çemeni geniş bir sini içine dağıtıp 2 gün güneşletirdi tabiki tadı daha konsantre olurdu
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul