Yalnız Mesajı Göster

Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası




Malzemeler:

Tel şehriye için:

İnce dilimlenmiş 1 adet limon kabuğu

100 gr rendelenmiş parmesan peyniri

20 gr tuzsuz tereyağı

100 gr ufalanmış beyaz tost ekmeği

Çorba için:

50 gr havuç

30 gr beyaz soğan

30 gr bezelye

30 gr kereviz

50 gr taze domates, soyulmuş

100 gr patates

1 litre sebze suyu

10 gr tuz

5 gr beyaz biber

50 gr yeşil lahana

30 gr barbunya fasulye

20 gr domates salçası

10 ml zeytinyağı

30 gr kabak

















Pişirme Süresi:

15 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Tel şehriyenin yapılışı:
Malzemeleri karıştırın ve ve elde ettiğiniz karışımı birkaç dakika buzdolabında bekletin Sonra çok ince şeritler halinde kesip tuzlu suda kaynatın ve soğumaya bırakın


Çorbanın hazırlanışı:
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın Tereyağı ve zeytinyağında hafifçe kavurun Sebze suyunu malzemeye ekleyip, sebzeler kaynayana kadar yavaş yavaş kaynatın Çorbaya renk vermek için daha önceden kestiğiniz domatesleri son 5 dakikada yemeğe katın Tuz ve biber ekleyin, Parmesanlı şehriyelerle ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla