Konu
:
Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası
Malzemeler:
Tel şehriye için:
İnce dilimlenmiş 1 adet limon kabuğu
100 gr
rendelenmiş parmesan peyniri
20 gr
tuzsuz tereyağı
100 gr
ufalanmış beyaz tost ekmeği
Çorba için:
50 gr
havuç
30 gr
beyaz soğan
30 gr
bezelye
30 gr
kereviz
50 gr
taze domates, soyulmuş
100 gr
patates
1 litre sebze suyu
10 gr
tuz
5 gr
beyaz biber
50 gr
yeşil lahana
30 gr
barbunya fasulye
20 gr
domates salçası
10 ml
zeytinyağı
30 gr
kabak
Pişirme Süresi:
15 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Tel şehriyenin yapılışı:
Malzemeleri karıştırın ve ve elde ettiğiniz karışımı birkaç dakika buzdolabında bekletin
Sonra çok ince şeritler halinde kesip tuzlu suda kaynatın ve soğumaya bırakın
Çorbanın hazırlanışı:
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın
Tereyağı ve zeytinyağında hafifçe kavurun
Sebze suyunu malzemeye ekleyip, sebzeler kaynayana kadar yavaş yavaş kaynatın
Çorbaya renk vermek için daha önceden kestiğiniz domatesleri son 5 dakikada yemeğe katın
Tuz ve biber ekleyin, Parmesanlı şehriyelerle ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul