Konu
:
Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et
Malzemeler:
1
5 kilogram Kuşbaşı et
5 adet Yağsız dana "bacon"
60 gram Tereyağı
20 tane Arpacık soğanı
6 diş Sarmısak ezilmiş
225 ml
Kırmızı şarap
1 adet Kırmızı büyük biber
350 ml
Et suyu
300 gram Küçük mantar
Pişirme Süresi:
1
5 Saat
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Bacon`ı tavada kıtır hale gelene kadar kızartın
Mutfak havlusunun üzerine alarak dinlendirin
2 çorba kaşığı yağda soğan, sarmısak ve kırmızı biberleri soğanlar pembeleşinceye kadar çevirip, ardından tavadan alın
2 çorba kaşığı yağı tencereye koyun; etlerin her tarafı kızarıp suyunu çekene kadar pişirin
Sonra kırmızı şarabı, kurutulmuş domatesleri ve et suyunu ekleyin - tencerenin ağzı kapalı olarak 45 dakika pişirin
Ardından soğan karışımını ekleyin 30 dakika daha pişirin
Servisten 15 dakika önce küçük mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kısık ateşte tutun
Baconlarla birlikte servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul