Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et




Malzemeler:

15 kilogram Kuşbaşı et

5 adet Yağsız dana "bacon"

60 gram Tereyağı

20 tane Arpacık soğanı

6 diş Sarmısak ezilmiş

225 ml Kırmızı şarap

1 adet Kırmızı büyük biber

350 ml Et suyu

300 gram Küçük mantar

















Pişirme Süresi:

15 Saat

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Bacon`ı tavada kıtır hale gelene kadar kızartın Mutfak havlusunun üzerine alarak dinlendirin 2 çorba kaşığı yağda soğan, sarmısak ve kırmızı biberleri soğanlar pembeleşinceye kadar çevirip, ardından tavadan alın 2 çorba kaşığı yağı tencereye koyun; etlerin her tarafı kızarıp suyunu çekene kadar pişirin Sonra kırmızı şarabı, kurutulmuş domatesleri ve et suyunu ekleyin - tencerenin ağzı kapalı olarak 45 dakika pişirin Ardından soğan karışımını ekleyin 30 dakika daha pişirin Servisten 15 dakika önce küçük mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kısık ateşte tutun Baconlarla birlikte servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla