Konu
:
Borsch (Bors) Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Borsch (Bors) Çorbası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Borsch (Bors) Çorbası
Malzemeler:
3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haşlanmış sığır eti
100 gr tereyağı veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
1/4 küçük bir lahana
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 adet kırmızı biber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı sirke
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
Üstü için: 500 gr yoğurt veya 1 bardak ekşi krema
Pişirme Süresi:
60 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Pancarı kibrit biçiminde doğrayın
Kıyılmış sarmısak, şeker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
Soğanları 2 mm kalınlığında yarım ay şeklinde, kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda doğrayın
Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın
iri parçalara bölün
Büyük bir tencerede soğanla yağı hafifçe kavurun
Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun
Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın
Üç litre et suyu, haşlanmış ve doğranmış sığır eti, demet halinde bağlanmış maydanoz, defne yaprağı, kırmızıbiber, doğranmış lahana ve tuz katıp 30 dakika pişirin
Defne yaprağını, maydanoz demetini içinden çıkartın
Servis yaparken çorbanın üzerine birer kaşık yoğurt veya ekşi krema koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul