Konu
:
Biberiyeli Bürüksel Lahanası
Yalnız Mesajı Göster
Biberiyeli Bürüksel Lahanası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberiyeli Bürüksel Lahanası
* İçindekiler:
500-600gr brüksel lahanası, yıkanıp her biri ikiye kesilmiş
5-6 pastırma dilimi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 taze soğanın beyaz kısımları, kalın halkalar şeklinde doğranmış
2 diş sarımsak
1/4-1/2 su bardağı su
bir tutam biberiye
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
pastırmaları ikiye bölüp orta boy yayvan bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın
kızarınca pastırmaları çıkarıp taze soğanları, sarımsakları ve ikiye kesilmiş brüksel lahanalarını ekleyin
lahanalar hafif kahverengi olana kadar soteleyin
daha sonra dörtte bir su bardağı suyu, bir tutam biberiyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin
su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz
ısıyı düşürüp kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin
bu arada pastırmaları minik minik doğrayın
yemek pişince kapağını açın
limon suyunu ve pastırmaları ekleyin
en son tereyağını ilave edin
yağın lahanaların sıcaklığı ile erimesini sağlayıp hafifçe karıştırın
yemeği tabaklara koyup sıcak servis yapın
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul