Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Bürüksel Lahanası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Bürüksel Lahanası




* İçindekiler:
500-600gr brüksel lahanası, yıkanıp her biri ikiye kesilmiş

5-6 pastırma dilimi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

3 taze soğanın beyaz kısımları, kalın halkalar şeklinde doğranmış

2 diş sarımsak

1/4-1/2 su bardağı su

bir tutam biberiye

tuz

karabiber

1 tatlı kaşığı taze limon suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
pastırmaları ikiye bölüp orta boy yayvan bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın kızarınca pastırmaları çıkarıp taze soğanları, sarımsakları ve ikiye kesilmiş brüksel lahanalarını ekleyin

lahanalar hafif kahverengi olana kadar soteleyin daha sonra dörtte bir su bardağı suyu, bir tutam biberiyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz ısıyı düşürüp kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin bu arada pastırmaları minik minik doğrayın

yemek pişince kapağını açın limon suyunu ve pastırmaları ekleyin en son tereyağını ilave edin yağın lahanaların sıcaklığı ile erimesini sağlayıp hafifçe karıştırın yemeği tabaklara koyup sıcak servis yapın

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla