Konu
:
Tereyağlı Sebzeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Sebzeli Pilav
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Sebzeli Pilav
* İçindekiler:
2 Bardak pirinç
Tereyağı
Sıvı yağ
Knor et suyu tableti
istediğiniz kadar bezelye ve karışık sebze
(ben dondurulmuş olan hazır sebzelerden kullandım
)
Hazırlanışı:
Evvela pirinçlerimizi bir güzel yıkıyoruz nişastası gidene kadar
Sonrasında tavamızda tereayağını bir güzel kızartıyoruz ve üzerine yıkanmış temizlenmiş olan pirincimizi ekliyoruz
5, 10 dakika kavurduktan sonra 3 bardak kadar suyu pirincin üzerine koyuyoruz ve aynı zamanda et suyu tabletimizi de suyun içine ekliyoruz
fazla karıştırmadan et suyu tabletinin erimesi için az bi karıştırır gibi yapıyoruz
sonrasında da kısık ateşte pirinçlerin suyu içmesini bekliyoruz
Ara ara karıştırmadan kontrol ediyoruz dibini
Eğer suyunu emmiş ise ve pirinçler yumuşamışsa beklemeye alıyoruz
Bu bekleme süreci içerisinde başka bir tavaya sıvı yağımızı ekliyoruz
Yağ kızardıktan sonra sebzelerimiz bir güzel tavaya koyuyoruz ve 10 dakika kadar kızartıyoruz
Sebzelerin hazır olduğuna kanaat getirdikten sonra, hazırlamış olduğumuz pilavın üzerine ekleyerek servis yapıyoruz
Afiyetler olsun efendim
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul