07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva Talısı
Malzemeler:
4 ayva
1 elma
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
8 su bardağı su
6 su bardağı tozşeker
1/2 çay kaşığı şeker boyası
4 yemek kaşığı bal
4 muz
8 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Tarçın
Pişirme Süresi:
30 dak
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın Muzları dilimleyip, ayvaların çevresine dizin
Muzların üzerine küçük parçalar halinde kaymak yerleştirin, kaymağın üzerine ceviz serpin Cevizin üstünde bir kaşık balı gezdirip, servis yapın
|
|
|