Konu
:
İrmik Helvası Ama Dondurmalı
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Helvası Ama Dondurmalı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Helvası Ama Dondurmalı
* İçindekiler:
irmik
su
şeker
dondurma
yag
cikulata hazır sos
cam fıstıgı
vede süslemek için ne varsa
Hazırlanışı:
şimdi bu irmik helvasının olayı tamamıyle irmigi iyice kavurma aşamasında saklı
malakelam
kafadan yagı erit irmigi dök sonrada en az 45 dakıka kavur bıleklerın agrısada pes etme kavur
esmerleştir helvayı
sonra suyunu vede sekerini ilave et
su fazla olmayacak uzerine bi parmak asacak kadar
sonra helvayı karıstır ve kısık ateste demlenmeye bırak
helva piştikten sonra ılık kıvama gelince hani bu mevlutlerde pilavı tasa cevirirler ya ayni mantıkla
tasın içine helvayı doldur ortasını cukurlastır ve dondurmasını koy tekrardan tasın üzerine helvayla kapa
en sonrada tası servis tabagına cevir
hemen cabucak çikulata sosunu uzrıne dok süslemesini yap ve hemen servis yap
bunun olayı budur seri olmak ve iyi kavurmak hadi afiyet olsun
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul