Yalnız Mesajı Göster

İrmik Helvası Ama Dondurmalı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Helvası Ama Dondurmalı




* İçindekiler:
irmik

su

şeker

dondurma

yag

cikulata hazır sos

cam fıstıgı

vede süslemek için ne varsa

Hazırlanışı:
şimdi bu irmik helvasının olayı tamamıyle irmigi iyice kavurma aşamasında saklımalakelamkafadan yagı erit irmigi dök sonrada en az 45 dakıka kavur bıleklerın agrısada pes etme kavuresmerleştir helvayı sonra suyunu vede sekerini ilave etsu fazla olmayacak uzerine bi parmak asacak kadar sonra helvayı karıstır ve kısık ateste demlenmeye bırak

helva piştikten sonra ılık kıvama gelince hani bu mevlutlerde pilavı tasa cevirirler ya ayni mantıkla tasın içine helvayı doldur ortasını cukurlastır ve dondurmasını koy tekrardan tasın üzerine helvayla kapaen sonrada tası servis tabagına cevir hemen cabucak çikulata sosunu uzrıne dok süslemesini yap ve hemen servis yapbunun olayı budur seri olmak ve iyi kavurmak hadi afiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla