Konu
:
Etli Asma Yaprağı Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Asma Yaprağı Dolması
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Asma Yaprağı Dolması
Malzemeler:
1/2 kg
orta yağlı kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı salça
250 gr
taze asma yaprağı
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
İçi için:
1/2 kg
orta yağlı kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy domates (veya 1/2 çorba kaşığı salça)
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Pişirme Süresi:
45 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Tencereye 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz koyup kaynatınız
Yaprağı yıkayıp, tencereye koyarak hafif hararetli ısıda 5 dakika pişiriniz
Ayrı bir kapta, kıymayı derin bir kaba koyunuz
İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız
(Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız
)
Yaprağın sapını çıkartıp büyükleri ikiye ayırınız
Tüylü kısmı üste gelmek üzere masaya yayınız
Hazırladığınız içten uzunlamasına yeteri kadar koyup kenarlarını kapatarak sarınız
Tencereye muntazam dizip suyunu üzerine dökünüz
Suyu az gelirse biraz daha ilave ederek hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul