Konu
:
Güllaç Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Güllaç Kızartma
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaç Kızartma
Malzemeler:
1 paket güllaç
4 su bardağı süt
1/2 kg şeker
2 su bardağı çekilmiş ceviz
4 yumurta
3 su bardağı şeker
3,5 bardak su
1/2 limon suyu
Pişirme Süresi:
20 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Sütü bir tencereye boşaltın
İçine yarım kg şekeri koyarak, şeker eriyinceye kadar kaynatın
Sütü bir kenarda ılımaya bırakın
Daha sonra güllaç yapraklarını teker teker şekerli sütte ıslatın
Islatılmış güllaç yapraklarını ikiye ya da dörde bölün
Geniş kısımlarına ceviz dökerek, sigara böreği şeklinde sarın
Yayvan bir kapta dört yumurtayı çırpın
Güllaçları yumurtaya batırarak kızgın sıvı yağda kızartın
Üç bardak şeker ve üç bardak su ile tatlının şurubunu hazırlayın
İçine ½ limon suyu sıkın
Şerbeti soğuttuktan sonra sıcak kızarmış güllaçları içine atın
Şurubunu çekince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul