Yalnız Mesajı Göster

Döğme Çorbası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Döğme Çorbası




Malzemeler:

2 su bardağı döğme

1 su bardağı nohut

500 gr kuzu eti

8 su bardağı su

1 soğan

2 sivri biber

4 domates

2 çorba kaşığı margarin

yarım çorba kaşığı domates salçası

yarım çorba kaşığı biber salçası

tuz, kekik, pulbiber
















Pişirme Süresi:

40 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Nohutu ve döğmeyi akşamdan ıslatın Nohutun suyunu süzüp haşlayın Soğan ve biberleri temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Kemikli eti düdüklü tencerede 8 bardak su ilavesiyle 15 dakika kaynatın Elde ettiğiniz et suyunu bir kaba alın Margarini tenceredeki etlere ilave edip biraz kavurun Soğan ve biberleri ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun Domates ve biber salçası ile pul biberi kavrulmakta olan ete ilave edip karıştırın Doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin Tuz, karabiber ve kekik ekleyin Nohut ve döğmeyi süzüp etlere ilave edin Et suyunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla