Konu
:
Döğme Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Döğme Çorbası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Döğme Çorbası
Malzemeler:
2 su bardağı döğme
1 su bardağı nohut
500 gr kuzu eti
8 su bardağı su
1 soğan
2 sivri biber
4 domates
2 çorba kaşığı margarin
yarım çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
tuz, kekik, pulbiber
Pişirme Süresi:
40 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Nohutu ve döğmeyi akşamdan ıslatın
Nohutun suyunu süzüp haşlayın
Soğan ve biberleri temizleyip kıyın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Kemikli eti düdüklü tencerede 8 bardak su ilavesiyle 15 dakika kaynatın
Elde ettiğiniz et suyunu bir kaba alın
Margarini tenceredeki etlere ilave edip biraz kavurun
Soğan ve biberleri ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun
Domates ve biber salçası ile pul biberi kavrulmakta olan ete ilave edip karıştırın
Doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin
Tuz, karabiber ve kekik ekleyin
Nohut ve döğmeyi süzüp etlere ilave edin
Et suyunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul