Yalnız Mesajı Göster

İspanak Kömbesi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Kömbesi




* İçindekiler:
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
alabildiğine un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 kg ıspanak
3 - 4 orta boy kuru soğan
sıvı yağ
salça ,kara biber,pul biber ,tuz,
arzuya göre basılmış kekik
kömbenin üzerine sürmek için 2 y kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yumurta

Hazırlanışı:
bu malzemeyi büyük fırın tepsisine göre ayarladık siz malzemeyi göz kararı ayrlayabilirsiniz
öncelikle hamur malzemesi karıştırılarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir 9 beze olarak ayarlanırıspanak ince ince doğeanır ,ince doğranmış soğan salça sıvı yağ ve baharatlarıyla karıştırılıryufkaları incecik açmaya özen göstererek yufkaları tepsiye serip aralarını sıvı yağ ile yağlarız3 adet yufkayı böyle yağladıktan sonra(ıspanaklı içi ikiye böleriz) ıspanağın yarısını döşer tekrar aralarını yağlayarak 3 yufka daha döşeriz kalan ıspanağıda döşeyim geri kalan son 3 yufkayıda aralarını yağlayarak tepsiye sererizyağ ,yumurta, yoğurdu karıştırıp kömbenin üzerine sürer kömbemizi dilimleyip fırırna süreriz kömbe pişince üzerine biraz ince ince su serpip tepsiyle 5- 10 dakika kadar kapatıp dinlendirirzsonra çay yada ayranla servis yaparız not çayla daha güzel

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla