Konu
:
İspanak Kömbesi
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Kömbesi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Kömbesi
* İçindekiler:
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
alabildiğine un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 kg ıspanak
3 - 4 orta boy kuru soğan
sıvı yağ
salça ,kara biber,pul biber ,tuz,
arzuya göre basılmış kekik
kömbenin üzerine sürmek için 2 y kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yumurta
Hazırlanışı:
bu malzemeyi büyük fırın tepsisine göre ayarladık siz malzemeyi göz kararı ayrlayabilirsiniz
öncelikle hamur malzemesi karıştırılarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir 9 beze olarak ayarlanır
ıspanak ince ince doğeanır ,ince doğranmış soğan salça sıvı yağ ve baharatlarıyla karıştırılır
yufkaları incecik açmaya özen göstererek yufkaları tepsiye serip aralarını sıvı yağ ile yağlarız
3 adet yufkayı böyle yağladıktan sonra(ıspanaklı içi ikiye böleriz) ıspanağın yarısını döşer tekrar aralarını yağlayarak 3 yufka daha döşeriz
kalan ıspanağıda döşeyim geri kalan son 3 yufkayıda aralarını yağlayarak tepsiye sereriz
yağ ,yumurta, yoğurdu karıştırıp kömbenin üzerine sürer kömbemizi dilimleyip fırırna süreriz
kömbe pişince üzerine biraz ince ince su serpip tepsiyle 5- 10 dakika kadar kapatıp dinlendirirz
sonra çay yada ayranla servis yaparız not çayla daha güzel
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul