Konu
:
Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İle
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İle
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İle
PORTAKALLI TAVUK,TARÇIN,ZENCEFİL VE DAMLA SAKIZI İLE Malzemeler: 8Kişiliktir
1)2-2buçuk kilo kızarmış tavuk
2)Yarım portakal (Soyulmamış)
3)Tuz ve karabiber
4)2
5 cm zencefil kökü,doğranmış
5)1 küçük tarçın çubuğu
6)1 çay kaşığı damla sakızı(dövülmüş)(havanda)
7)1 küçük bütün portakal soyulmuş
8)1 oorta boy sarı soğan ,kesilmiş (doğranmış)
9)2 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
10)2 Çay kaşığı bal
11)1/3 fincan beyaz şarap
Hazırlanışı:
1)Fırını önceden 180C de ısıtın
Hafifçe orta boy bir borcamı yağlayın
2)Tavuğu yıkayın ve kurutun
Yarım portakalı tavuğun üzerinde gezdirin,suyunu üzerine sıkın
Tuz ve karabiber serpin
3)Tavuğu fırına koyun ve 30 dakika pişirin
Portakal suyunu balı ve şarabı çırpın ve her 10-15 dakikada bir tavuğu bu karışımla bir fırça yardımı ile ıslatın
30-40 dakika kadar daha tavuğun pişmesini bekleyin
Tavuğu fırından çıkarın ve içinde bulunan portakalı ve tarçın çubuğunu çıkarın
Tavuğu kesin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul