07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Kavurması
* İçindekiler:
tavuk gögsü
kimyon
pul biber
karabiber
biber salçası
tuz
kekik
yağ
yarım fincan su
limon kabuğu
bayat ekmek
Hazırlanışı:
ufak ufak doğranmış tavuk göğüslerini,kimyonu,acı pul biberini,karabiberi,bir tatlı kaşığı biber salçasını,bol kekiği,tuzunu,yarım fincan soğuk suyu,bir fincan yağı,limon kabuğunu tencerede pişirmeden karıştırıyoruz bu şekilde tencerede 1-2 saat bekliyor
sonrasında ocağı yakıyoruz,pişirmeye başlıyoruz ara ara rengi kızarıncaya kadar karıştırıyoruz,,sonra üzerine bayat ekmeği koyuyoruz(sırf kokusunu çekmesi amaçlı,ekmekleri yemeyin ha ) kapağını kapatıyoruz daha uzuuuun aralıklarla karıştırıyoruz pişene kadar sonra da afiyetle yiyoruz
afiyet bal şeker olsun lop lop et olsun pıt pıt yağ olsun :P
baharatlarından dolayı belkide,, tavuğun en sevdiğim hali (:Kaynak: birtabak com
|
|
|