Konu
:
Mardin Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Mardin Çöreği
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mardin Çöreği
* İçindekiler:
10 su bardağı un veya 1kg un
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı mısırözüyağı
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı karbonat
2 su bardağı ılık süt(gerekirse ılık su ilave edilebilir)
1 yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı mahlep
üzerine yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Yoğurulacak kaba şekeri koyduktan sonra,cezvede ılıttığınız mısırözü yağını ilave et şeker yumuşayınca ,un,baharatlar,karbonat,maya dökülüp karıştırılır sütle iyice yoğurulur süt az gelirse biraz ılık su konulabilir
Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 1
5 saat mayalanması için üstü kapatılır ve bekletilir
Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır simit şekli verilir
Üzerine yumurta sarısı sürülür
170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul