Konu
:
Portakal Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Reçeli Yapımı
Portakal Reçeli Yapımında Portakallar iyice yıkanır, sarı kabukları bıçakla soyulur
Bu sarı kabuklar mandalina reçelinde olduğu gibi, az bir su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır
Kevgirden veya et makinasından geçirilerek kıyılır
Portakalın beyaz kabukları soyularak atılır ve portakal dilimlere ayrılır,
dilimler üzerinde bulunan beyaz lifler tamamen temizlenir, 1 kg
şeker ve 500 gram suda eritilerek şurup hazırlanır
Kaynamakta olan şurup içine kıyılmış veya kevgirden geçirilmiş sarı kabuklarla portakal dilimleri konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır, pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek
1-2 dakika
daha kaynatılıp ateşten indirilir, fazla soğumadan sıcak bir vaziyette temiz ve kuru kaplara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul