Konu
:
Turunç Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Reçeli Yapımı
Turunç Reçeli Yapımında Turunçların yeşil veya kırmızı üst kabukları çok ince rende ile kazınır
Sonra kabukları altıya bölünerek dilimler halinde soyulur
Soğuk suya atılır
Bu kabuklar kıvrılarak iplere dizilir
Kabukların konduğu su bir gün içinde 4-5 defa değiştirilir
3-4 gün sonra kabuklar 15-20 dakika kaynayan su içinde haşlanır
Bu sırada 1 kg
şeker 500-750 gram suda eritilir ve şurup yapılır
Haşlanmış turunç kabukları ipleri ile kaynamakta olan şurup içine atılır, pişirmeye devam edilir
Kabukları şeffaflaştırılıp şurup istenilen koyuluğa gelince şuruba limon suyu veyâ limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilir
Ateşten indirilerek sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul