Konu
:
Şeftali Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Reçeli Yapımı
Şeftali Reçeli YapımıNDA Kabukları soyulmuş şeftaliler muntazam şekilde kesilerek ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır
Hazırlanan şeftaliler bir kat şeker ve bir kat şeftali olmak üzere pişirme tenceresine katlanır
En üste şeker tabakası getirmeyi unutmamalıdır
Şeftali reçeli yaparken;
1 kg
şeftali
1 kg
toz şeker
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır
Önce şeftalilerin kabukları soyulur
Bunun için şeftaliler bir tenceredeki kaynamakta olan suya bir tülbent içinde batırılır
Suyun miktarı en aşağı 5 misli olmalıdır ki kaynama durmasın, şeftaliler kaynayan su içinde 1-2 dakika haşlanarak çıkarılır ve hemen soğuk suya daldırılarak soğutulur
Sonra bıçakla veya elle kabukları soyulur
Bu şekilde katlanan şeftaliler bir gece kendi halinde bırakılır, ertesi günü kendi suyu ile pişirilir
Kıvamını bulmaya yakın yani pişmenin sonuna doğru 1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu ilave edilerek istenilen koyuluk ve kıvama gelince ocaktan indirilir
Soğumadan temiz ve kuru kaplara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul