Konu
:
Hünkar Pirzolası
Yalnız Mesajı Göster
Hünkar Pirzolası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkar Pirzolası
Malzemeler:
1 kg kuzu pirzolası
3 adet yumurta
4 adet patates
1 çorba kaşığı un
1/2 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet kabak
1 kase mayonez
350 gr
sarmısaklı yoğurt
Tuz
Pişirme Süresi:
45 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Pirzolaları tuz ile döverek inceltin, üstlerine biber serpin
Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağı alıp etleri arkalı önlü kurutmadan kızartın
Bir tabağa alıp, bekletin
Patateslerin kabuklarını soyup eşit irilikte doğrayın
Üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave ederek, patatesler yumuşayana dek haşlayın
Patatesler yumuşadığında robot veya tahta kaşıkla pürüzsüz kıvama getirin
Püre ılındığında içine un, tuz ve çırpılmış 3 yumurtayı ilave ederek, karıştırın
Pirzolaları püreli karışıma bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın
Kabakların kabuklarını soyarak, küçük küçük doğrayın
Üzerine hafifçe çıkacak kadar su koyup, hamur gibi olana dek haşlayalım
Suyunu süzerek, ezerek püre haline getirin ve soğutun
Mayonez ve sarmısaklı yoğurt ilave ederek karıştırın
Pirzolanın yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul