Konu
:
Etli Fondü
Yalnız Mesajı Göster
Etli Fondü
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Fondü
Malzemeler:
1 kg
bonfile (kuşbaşı doğranmış)
Domates sosu için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml
)
2 orta boy ince kıyılmış soğan
1 diş dövülmüş sarmısak
3 orta boy, küp doğranmış taze domates (veya 1 kutu konserve doğranmış domates)
2 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Hardal sosu için: 1 çorba kaşığı hardal
2/3 su bardağı yoğurt (165 gr
)
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Pişirme Süresi:
30 dak
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Domates sosu yapılışı
Sarmısak ve soğanı zeytinyağında sote edin
Doğranmış domates, salça, tuz ve biber ilave ederek, dometesler suyunu çekip, sos koyulaşana kadar (20 dk
) orta ateşte pişirin
Ateşten alıp maydanozu serpin
Sıcak veya soğuk servis yapın
Hardal sosu yapılışı
Tüm malzemeyi bir kasenin içine koyup metal kaşıkla iyice karıştırın
Fondü etleri:
Kuşbaşı doğranmış bonfileleri teker teker fondü şişlerine takın, arzu ettiğiniz pişkinlikte kızartın
Yukarıda hazırlamış olduğunuz soslar ve taze sebzelerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul