Konu: Etli Fondü
Yalnız Mesajı Göster

Etli Fondü

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Fondü




Malzemeler:

1 kg bonfile (kuşbaşı doğranmış)

Domates sosu için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml)

2 orta boy ince kıyılmış soğan

1 diş dövülmüş sarmısak

3 orta boy, küp doğranmış taze domates (veya 1 kutu konserve doğranmış domates)

2 çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber

Hardal sosu için: 1 çorba kaşığı hardal

2/3 su bardağı yoğurt (165 gr)

3 çorba kaşığı mayonez

1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tuz, karabiber

















Pişirme Süresi:

30 dak

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Domates sosu yapılışı
Sarmısak ve soğanı zeytinyağında sote edin Doğranmış domates, salça, tuz ve biber ilave ederek, dometesler suyunu çekip, sos koyulaşana kadar (20 dk) orta ateşte pişirin Ateşten alıp maydanozu serpin Sıcak veya soğuk servis yapın
Hardal sosu yapılışı
Tüm malzemeyi bir kasenin içine koyup metal kaşıkla iyice karıştırın
Fondü etleri:
Kuşbaşı doğranmış bonfileleri teker teker fondü şişlerine takın, arzu ettiğiniz pişkinlikte kızartın Yukarıda hazırlamış olduğunuz soslar ve taze sebzelerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla