Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Erişte Pilavı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Erişte Pilavı




* İçindekiler:
Erişte
Yeşil mercimek
Tereyağ
Tuz,su

Hazırlanışı:
Mercimekler küçük bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır
Büyük bir tencereye sıcak su konulurKaynayan suya erişte ve tuz eklenirErişteler pişince öncedehaşlanmış olan mercimekler kaynamakta olan erişteyekatılır ve bir taşım kaynayılıp süzülür
Üzerine kızdırılmış yağ dökülüp karıştırılır 5 dakika dinlenmeye bırakılır
Dinlendikten sonra istenen yemeğin yanında servis yapılır


Afiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla