Konu
:
Mercimekli Erişte Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Erişte Pilavı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Erişte Pilavı
* İçindekiler:
Erişte
Yeşil mercimek
Tereyağ
Tuz,su
Hazırlanışı:
Mercimekler küçük bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır
Büyük bir tencereye sıcak su konulur
Kaynayan suya erişte ve tuz eklenir
Erişteler pişince öncedehaşlanmış olan mercimekler kaynamakta olan erişteyekatılır ve bir taşım kaynayılıp süzülür
Üzerine kızdırılmış yağ dökülüp karıştırılır 5 dakika dinlenmeye bırakılır
Dinlendikten sonra istenen yemeğin yanında servis yapılır
Afiyet olsun
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul