Konu
:
İstim Kebabi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İstim Kebabi Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstim Kebabi Tarifi
3 adet tavuk göğsü kıyması
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
6 adet uzun kemer patlıcan
6 adet iri domates
6 adet sivri biber
2 su bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı Patlıcanları alaca soyun
Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin
Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun
24 eşit parçaya bölün
Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın
Patlıcanları sudan çıkarın
iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın
Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın
Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın
biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun
Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
3 adet tavuk göğsü kıyması
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
6 adet uzun kemer patlıcan
6 adet iri domates
6 adet sivri biber
2 su bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı Patlıcanları alaca soyun
Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin
Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun
24 eşit parçaya bölün
Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın
Patlıcanları sudan çıkarın
iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın
Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın
Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın
biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun
Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
3 adet tavuk göğsü kıyması
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
6 adet uzun kemer patlıcan
6 adet iri domates
6 adet sivri biber
2 su bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı Patlıcanları alaca soyun
Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin
Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun
24 eşit parçaya bölün
Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın
Patlıcanları sudan çıkarın
iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın
Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın
Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın
biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun
Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul