Yalnız Mesajı Göster

İstim Kebabi Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstim Kebabi Tarifi




3 adet tavuk göğsü kıyması

4 yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta

6 adet uzun kemer patlıcan

6 adet iri domates

6 adet sivri biber

2 su bardağı sıvıyağ

tuz

Yapılışı Patlıcanları alaca soyun Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun 24 eşit parçaya bölün Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın


Patlıcanları sudan çıkarın iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın


Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun


Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın


3 adet tavuk göğsü kıyması

4 yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta

6 adet uzun kemer patlıcan

6 adet iri domates

6 adet sivri biber

2 su bardağı sıvıyağ

tuz

Yapılışı Patlıcanları alaca soyun Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun 24 eşit parçaya bölün Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın


Patlıcanları sudan çıkarın iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın


Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun


Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın


3 adet tavuk göğsü kıyması

4 yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta

6 adet uzun kemer patlıcan

6 adet iri domates

6 adet sivri biber

2 su bardağı sıvıyağ

tuz

Yapılışı Patlıcanları alaca soyun Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun 24 eşit parçaya bölün Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın


Patlıcanları sudan çıkarın iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın


Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun


Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla