Konu: Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster

Açma Börek

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Börek




4 Su bardağı un

2 Yumurta

1 Su bardağı yoğurt

1 Çay bardağı sıvıyağ

1 Paket kabartma tozu

1 Su bardağı süt

1 yumurta sarısı

250 gr eritilmiş margarin

Tuz

İç Malzeme İçin:

1 kg pırasa

250 gr kıyma

2 Çorba kaşığı margarin

Yarım demet maydonoz

Tuz

Karabiber

Mutfak

Zorluk 3

Süre 30 dk

Kaç Kişilik 6

Yöntem

___________

Hazırlanışı

Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin

2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin

Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın

Unu derin bir kaba alın

Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin

Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın

Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın

Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin

Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın

Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın

Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın

İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin

Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla