Konu
:
Kayseri Mantisi
Yalnız Mesajı Göster
Kayseri Mantisi
07-20-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kayseri Mantisi
Malzemeler:
6 kişilik
Hamuru için:
* 3 su bardağı un
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 kahve fincanı su
İçine:
* 200 gr kıyma
* 1 adet kuru soğan
* tuz, karabiber
Üzerine:
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)
* 8 su bardağı su (haşlamak için)
* 5 diş sarımsak
* yarım kilo yoğurt
Yapılışı:
1
Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım
Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim
Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım
( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım
)
2
soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım
3
Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim
4
daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1
5-2 cm kareler keselim
kıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım
5
katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın
( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın
Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz
Uzun süre dayanır
) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın
6
Suyu tencereye alıp kaynatın
7
Kaynayan suyun içine mantıları salın
Ara ara yapışmaması için karıştırın
Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar
Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin
8
Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın
Tencerenin altını kapatın
Güzelce karıştırın
9
Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın
Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul