Konu
:
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 4 adet enginar (ayıklanmış)
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet limon
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr
taze iç bakla
• 1/4 demet dereotu
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz
Tarif
Limonun suyunu sıkın
Bir kasede, limon suyunun yarısını 2 su bardağı su ile karıştırın ve enginarları kararmamaları için bu limonlu suya koyun
Soğanı soyup dörde bölün
Dereotunu ince ince kıyın
Enginarı, iç baklayı, soğanı, kalan limon suyunu, tuz, şeker ve zeytinyağını, 2 su bardağı su ile birlikte büyük bir tencereye koyun
Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte suyu kaynatın
Su kaynadıktan sonra ateşi kısarak 35 dakika daha pişirin ve tencereyi soğumaya bırakın
Enginarlar soğuyunca servis tabağına dizin ve iç baklaları ortalarına yerleştirin
Dereotu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul